Aquatic Therapie

Aquatic Therapie is therapie in het water met wetenschappelijk onderbouwde behandeltechnieken gericht op specifieke doelgroepen. Zwemschool Joke is de enige zwemschool in Nederland met de specifieke kennis en afgeronde opleidingen van de Aquatic Therapy University uit Amerika.

Aqua therapie voor orthopedische en neurologische patiënten

Deze therapie is speciaal gericht op de doelgroep orthopedische en neurologische patiënten. Aan de hand van verschillende therapievormen zoals Ai Chi, Pilates, balansoefeningen, core stability oefeningen en fysiotherapeutische technieken streeft Zwemschool Joke naar het realiseren van uw hulpvraag. In het water bent u licht van gewicht en kunt u makkelijker bewegen dan op het land (denk aan rolstoelgebonden personen). Het water is goed voor het verminderen van de zwelling in bijvoorbeeld uw knieën na een knie operatie.
Deze therapie vorm is ook geschikt voor mensen met obesitas. In het water kunt u niet vallen bij het bewegen waardoor u zich niet kunt bezeren. In de fysiotherapie wordt er voor neurologische patiënten vaak gebruik gemaakt van de Berg Balance scale. Oefeningen die u op de kant niet kunt uitvoeren zijn wel uitvoerbaar in het water.

Aqua therapie voor musculoskeletale disorders

Deze therapie is speciaal gericht op de doelgroep fibromyalgie, lage rugpijn, osteoporose, knieprothese, rotatorcuff repairs, parkinson, COPD etc. Aan de hand van mobiliteitsoefeningen kan er in het water een grotere mobiliteit getraind worden dan op het land. Voor mensen met osteoporose is het water een uiterst geschikt middel om te bewegen. Door de druk van het water komt er minder druk op uw gewrichten.

Informatie/afspraak maken

Mocht u graag meer informatie willen of heeft u specifieke wensen over zwemmen op Fysiotherapeutische basis, neem dan contact op via e-mail (info@zwemschooljoke.nl), telefonisch (06-34168503) of vul het contactformulier in. Het is tevens mogelijk dit op locatie te doen.

 

 

    bal_425x425
    error: Op deze tekst berust copyright
    ×


    Reageert normaal gesproken binnen enkele uren.

    × App met ons