Informatie

Fysiotherapie Joke Janssen is direct toegankelijk

U kunt doorgestuurd zijn door de huisarts of op eigen initiatief komen (dit noemen ze in de fysiotherapie ook wel DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts. Het is mogelijk om telefonisch, per e-mail of via de pagina op deze website een afspraak te maken. Tijdens de eerste afspraak wordt u verzocht legitimatie mee te nemen voor het controleren van de persoonsgegevens.

Wanneer u rechtstreeks bij de fysiotherapeut(e) komt zonder verwijziging (DTF) dan wordt er tijdens de eerste afspraak beoordeeld middels de ‘screening’ of u voor uw klachten aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht niet past binnen het behandeldomein van de fysiotherapie dan is het advies contact op te nemen met uw huisarts.

U kunt in aanmerking komen voor langdurige fysiotherapie wanneer uw klachten/aandoening op de chronische lijst staan. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de specialist of huisarts.

Na de ‘screening’ en zal er een ‘intake’ en ‘lichamelijk onderzoek’ plaats vinden door middel van testen aan de hand van uw klachten. Na het lichamelijk onderzoek zal er in samenspraak met u een behandelplan worden opgesteld.

Behandelplan/behandelingen

Aan de hand van het behandelplan wordt er een afspraak gemaakt voor de fysiotherapeutische behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten. U komt voor de behandeling naar de praktijk en indien dit niet mogelijk is dan zal de fysiotherapeut(e) bij uw thuis komen. Verdere vervolgafspraken duren 25 minuten. Bij te laat komen gaat dit ten koste van uw eigen zitting.

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te zijn geannuleerd. Afspraken die niet of te laat zijn geannuleerd worden in rekening gebracht.

Aan het einde van de zitting ontvangt u een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekering. Deze factuur dient uiterlijk binnen 14 dagen betaald te zijn.

Vergoedingen

Fysiotherapie Joke Janssen heeft ervoor gekozen om met geen enkele verzekering een contract af te sluiten. Het is raadzaam om van tevoren in uw zorgpolis te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekering over het percentage dat wordt vergoed. Zorgverzekeraars vergoeden een behandeling vaak geheel of gedeeltelijk. De tarieven van Fysiotherapie Joke Janssen kunt u terug vinden bij het kopje tarieven op de website.

Klachtenregeling

Fysiotherapie Joke Janssen streeft er na om de behandeling en uw herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het kan voorkomen dat u toch een klacht heeft over de behandeling van de betreffende fysiotherapeut(e) of dat u niet tevreden bent. Wanneer u niet tevreden bent dan ga ik hier graag met u over in gesprek. Fysiotherapie Joke Janssen streeft ernaar de kwaliteit van Fysiotherapie zo hoog mogelijk te houden.

Indien dit gesprek niet leidt tot een voor u goed antwoord dan kunt u een officiële klacht indienen bij de klachtenregeling van de KNGF.

bal_425x425_2
error: Op deze tekst berust copyright
×


Reageert normaal gesproken binnen enkele uren.

× App met ons