Hydrotherapie

Hydrotherapie betekent fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is geschikt voor mensen die revalideren na een (orthopedische) operatie (bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie), voor neurologische aandoeningen (MS, parkinson, dwarslaesie, spasme), spierziekten, reumatische aandoeningen en mensen die gebonden zijn aan een rolstoel.

In de KNGF-richtlijn beroerte is aangetoond dat hydrotherapie leidt tot een verbetering van spierkracht van het paretische been bij patiënten met een CVA. Bij patiënten met MS blijft dat aeroob oefenen in het water de regulering meer activeert dan op het droge.

Door de opwaartse kracht van het water kunt u makkelijker bewegen. De weerstand van het water zorgt voor de krachtsopbouw en de verbetering van uw lichamelijke conditie. In het water is het wel mogelijk bepaalde bewegingen te maken. Hydrotherapie is erg geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten die hun loopvaardigheid willen verbeteren. Hydrotherapie kan verschillende doelen hebben zoals pijnvermindering, krachtsverbetering, mobiliteitsverbetering, coördinatie en betere evenwichtsreacties.

Hydrotherapie is geschikt voor:

 • beperking en/of klachten waardoor ‘bewegen op het droge’ niet mogelijk is
 • neurologische aandoeningen
 • overgewicht
 • klachten van spieren en gewrichten (reuma en fibromyalgie)
 • spierziekte

Na de intake gaat u samen met de fysiotherapeut(e) het water in en wordt u op individuele basis begeleid. In het water gaat u oefeningen uitvoeren onder begeleiding van een fysiotherapeut(e). Het is mogelijk om de hydrotherapie te combineren met de halliwick-methode. Bij aanmelding zal er specifieke informatie worden gevraagd van de patiënt zodat er behandeldoelen opgesteld kunnen worden.

Het zwembad heeft een diepte van 0.90 cm tot 1.40 meter diep. Hier kunt u gemakkelijk staan. Het zwembad is ongeveer 12 meter lang en 7 meter breed. Er is een brede trap met leuning aanwezig waardoor u makkelijk in en uit het zwembad kunt komen.
Zwemschool Joke beschikt over verschillende materialen, denk hierbij aan foamslangen, plankjes en ballen om oefeningen mee uit te voeren.

 

Tarieven

Hydrotherapie word door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar of kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Informatie/afspraak maken

Mocht u graag meer informatie willen of heeft u specifieke wensen over zwemmen op Fysiotherapeutische basis, neem dan contact op via e-mail (info@zwemschooljoke.nl), telefonisch (06-34168503) of vul het contactformulier in. Het is tevens mogelijk dit op locatie te doen.

 

 

  bal_425x425
  error: Op deze tekst berust copyright
  ×


  Reageert normaal gesproken binnen enkele uren.

  × App met ons